Onze visie

Tijdens onze begeleiding plaatsen we jouw vraagstuk in een breder perspectief. Wie ben je als mens, als werknemer, leider of als organisatie? Wat zijn jouw dromen en ambities, jouw drijfveren, dingen waaraan jij waarde hecht en wat voor jou belangrijk is? Al deze dingen zijn in onze visie onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Bij wat voor geschillen kun je mediation inzetten?

Terug naar de kern en in contact zijn met jezelf is voor ons een belangrijke sleutel voor persoonlijke groei. Wij nodigen jou uit om creatief te denken en jezelf uit te dagen met als doel daar te komen waar je graag wilt zijn. Door te ervaren en je bewust te laten worden van je eigen kwaliteiten, normen en waarden, patronen en gewoontes ben je beter in staat keuzes te maken om deze te veranderen. Dit zal leiden tot meer effectiviteit en innerlijke rust. Kortom; het brengt je tot jezelf.

We begeleiden je met onze kennis en ervaring naar verdere ontwikkeling. We komen samen met jou tot inzichten waardoor je vooral je eigen pad bewandelt en eigen keuzes maakt.

Onze visie op mediation

Zicht Coaching en Mediation in Westervoort zet zich in om mensen te stimuleren verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen situatie en onder begeleiding van ons de communicatiestoringen te overbruggen. Mediation helpt hierbij als hulpmiddel om mensen op basis van hun eigen inbreng maximaal te kunnen laten bijdragen aan een situatie waarbij er voor de partijen een win/win resultaat ontstaat.

Graag begeleiden wij u in dit proces wat altijd weer zeer verhelderend werkt. Niets is mooier dan dat wat eerst een enorme kloof leek, op te lossen door goede gesprekken en dat door inzicht in elkaars belangen de brug wordt geslagen.

Zicht Mediation

Zicht Coaching

Marcel is sinds enige tijd mijn coach vanuit het Talentmanagement programma van de ING. Marcel geeft mij o.b.v. mijn praktijkcases tips rondom mijn functioneren als startend leidinggevende en ik ervaar deze als zeer leerzaam.

De titel ‘Coach van het jaar’ binnen ING is hem niet voor niets toegekend. Hij doorgrond bijzonder snel waar de aandachtspunten liggen en geeft concrete, voor mij bruikbare, feedback. Ik zie hem als een belangrijke sparringpartner.

Coaching

Patronen die we al vroeg in ons leven hebben ontwikkeld kunnen zich op een gegeven moment tegen ons keren. In plaats van ons te dienen, werken ze beperkend. Ze kosten energie in plaats van dat ze ons vooruitgang opleveren. Er komt een moment waarop het niet meer goed voelt, een moment waarop je wilt kiezen voor het loslaten van het oude patroon.

Mediation

Mediation gaat uit van uw eigen keuzes en beslissingen. Het is een manier van conflicthantering waarbij geprobeerd wordt voor beide partijen een acceptabele oplossing te vinden. Onder begeleiding van Zicht als professioneel mediator wordt het conflict bespreekbaar gemaakt.

SCHIP-aanpak

De SCHIP-aanpak is een postrelationeel rouwtraject dat de ex-partners samen doorlopen, waarin aandacht is voor datgene dat de ex-partners hebben verloren, elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen met als uiteindelijk doel de ex-partners opnieuw met elkaar te verbinden als partners in ouderschap.