Relatiebegeleiding

Zet je relatie in beweging.

Bij de intake onderzoeken we de problematiek die in jullie relatie aanwezig is. Willen jullie samen verder werken aan de relatie dan gaan we bekijken wat jullie daarin nodig hebben. Ik werk o.a met de Steunpilaar, de Schip-aanpak en Verbindende Communicatie waardoor er zelfinzicht ontstaat. In de vervolgsessies ga je samen met je partner aan de slag met als resultaat, verbinding te versterken en weer opnieuw te voelen, dit alles om de relatie te maken die goed is voor beide. Meestal zijn er 6 tot 10 sessies nodig van 1,5 uur per keer.

Zicht Coaching

”Ik heb eind 2009 een aantal coachings- gesprekken met Marcel gevoerd die met name betrekking hebben op wat ik als manager binnen mijn organisatie ervaar.

Marcel is een uitermate rustige en doortastende coach die door zijn eigen ervaring goed weet wat er speelt binnen een groot bedrijf. Dat is een voordeel, kunnen sparren met iemand die weet wat er speelt en waar de gevoeligheden liggen. Hij geeft praktische tips en handvatten waar ik absoluut wat aan heb.

Na een aantal gesprekken ben ik overtuigd van zijn meerwaarde als coach voor mij. Het is zinvol om ‘buiten de lijnen’ te kunnen sparren met iemand die daar werkelijk oog en aandacht voor heeft.”

Stiefplan-coach

StiefenCo biedt een samengesteld gezin hulp door krachtige en heldere adviezen, oplossingen en schept orde in de emotionele en opvoedkundige chaos die er ook kan zijn. Ik kan met u een Stiefplan opstellen of zaken bespreken over uw nieuwe situatie of de problemen waar u tegenaan loopt binnen het nieuwe samengestelde gezin.

Mediation

Mediation gaat uit van uw eigen keuzes en beslissingen. Het is een manier van conflicthantering waarbij geprobeerd wordt voor beide partijen een acceptabele oplossing te vinden. Onder begeleiding van Zicht als professioneel mediator wordt het conflict bespreekbaar gemaakt.

SCHIP-aanpak

De SCHIP-aanpak is een postrelationeel rouwtraject dat de ex-partners samen doorlopen, waarin aandacht is voor datgene dat de ex-partners hebben verloren, elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen met als uiteindelijk doel de ex-partners opnieuw met elkaar te verbinden als partners in ouderschap.