Geluk ……….

Van de week kwam ik meerdere blogs tegen die gingen over geluk ….

Maar wat betekent nu geluk? Geluk is een emotie en betekent, tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden, ofwel gelukkig zijn.

Wie gelukkig is heeft een vrolijk, tevreden gevoel wat voor de helft erfelijk bepaald is. Voor iedereen betekent geluk weer wat anders en geluk is ook niet in 1 moment of een fase van je leven te vangen. En vaak duurt het ook geen dagen of weken achter elkaar. Geluk zit in grote en in kleine dingen. In mooie belevenissen en momenten.

Als ik erover nadenk wat mij gelukkig maakt dan kan ik zoveel dingen benoemen waardoor het bijna lijkt alsof ik elke dag loop te stralen. Zo is het echter niet, geluk wordt afgewisseld met momenten van verdriet of de dagelijkse dingen in het leven die niet meer zo belangrijk lijken, maar natuurlijk wel zijn. Vooral als je de dagelijkse dingen door omstandigheden niet meer kunt doen of beleven.

Voor mijzelf kan ik zo wel wat opnoemen wat me zeer gelukkig maakt. Geluk is voor mij dat ik mag zien en meemaken dat mijn kinderen mooie volwassen mensen worden. de mooie gesprekken met mijn partner en het genieten van elkaars aanwezigheid. Dat onze twee poezen heerlijk liggen te slapen in de warmte van de zon. Een gezellige avond met een vriendin of vriendinnen, het samenzijn met familie en praten over het verleden en het heden. Geraakt zijn als twee mensen de trouwbelofte naar elkaar uitspreken en zien hoe gelukkig zij zijn. Als ik merk dat mijn demente moeder mij herkent als ik naast haar kom zitten en haar hand pak. Dat ik weer haar kind mag zijn in plaats van haar verzorgster. Als ik wakker word en de vogels hoor fluiten, geniet van mooie wandelingen in de natuur en dat vastleg met de camera. De vrolijke mensen op een terras, het eten van een ijsje aan de waterkant. Een lief kaartje van iemand die je liefheeft, etc etc…

Allemaal momenten van geluk. Voor de een zo gewoon en voor een ander een moment van geluk. Ook wanneer we trots zijn op iemand of, als je het misschien kunt, trots op jezelf zijn. Dat maakt dat we ons gelukkig voelen.

Geluk, we lezen erover, schrijven erover, praten en zingen erover en dromen erover. Het is ook wat mensen bindt. Iedereen heeft zo’n zelfde doel in het leven, we willen allemaal gelukkig zijn. En als dat dan even niet lukt dan proberen we dingen te veranderen of zetten in op een nieuwe koers in ons leven. Allemaal omdat we er naar op zoek zijn: GELUK.

Laten we vooral genieten van al het geluk dat er op ons pad komt en vergeet het niet te delen, het is vaak dichterbij dan je denkt …….

Margot Nollet – Avvenire Coaching en Mediation – Westervoort

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.