Heb je gedaan wat je wilde …….

Iedereen kent het wel, aan het einde van het jaar kijken we altijd even terug. Wat is er dit jaar weer gebeurd? Heb ik gedaan wat ik graag had willen doen of is er iets gebeurd waardoor ik de dingen niet kon doen die ik me wel had voorgenomen. Heb je misschien afscheid moeten nemen van een dierbare, heb je nieuwe vriendschappen gesloten of ben je ze juist verloren? Werk je niet meer daar waar je begin van het jaar nog werkzaam was, ben je nog op zoek naar een passende job? Er kan veel veranderen in een jaar waardoor ook je leven er heel anders uit is gaan zien.

Al terug kijkend realiseer ik me des te meer, dat het leven niet te voorspellen is en dat er altijd dingen gebeuren waar je niet op voorbereid was, of zelfs nog nooit aan had gedacht. Ook al neem je elk jaar weer zoveel voor ook door beslissingen die anderen nemen of dingen die hun overkomen, kan dat ook jouw leven totaal in de war brengen. Door je leven een andere wending te geven, of juist niet omdat je tevreden bent met hoe het is, kun je nog steeds niet beïnvloeden wat toekomst voor je in petto heeft. Dus laat het maar komen en doe elke dag hetgeen je je hebt voorgenomen en maak de keuzes die goed voelen voor jou.
Keuzes maken doen we elke dag weer en dat beïnvloedt voor een gedeelte hoe je dag eruit gaat zien. Onvoorziene dingen kunnen je dag een andere wending geven.

Ik vind het altijd weer verbazingwekkend dat er op 1 januari door zovelen weer goede voornemens worden genomen, op alle fronten weliswaar. De eerste weken is men weer fanatiek aan het lijnen geslagen, meer aan het bewegen, misschien zelfs een abonnement aangeschaft voor de sportschool, met de fiets naar het werk i.p.v. de auto. Er zijn zoveel verschillende goede voornemens. Helaas zijn er denk ik maar weinigen die nu terugkijken met een voldaan gevoel van het is me allemaal gelukt hetgeen ik me had voorgenomen. Heeft het dan wel zin om goede voornemens te maken? Ik denk het wel, maar je moet je wel realiseren dat je deze neemt voor weken, maanden of misschien wel om echt een verandering te realiseren voor altijd. Als het echt belangrijk voor je is zul je je doel bereiken door je enorme inzet. Mocht je het alleen niet lukken dan kun je er altijd voor kiezen om daarbij hulp te zoeken. Soms heb je een steuntje in je rug nodig om uiteindelijk je doel te bereiken.

Er ligt weer een heel nieuw jaar voor ons met nieuwe kansen, nieuwe keuzes en beslissingen. Ik hoop dat ik elke dag weer gezond op mag staan, mijn werk naar tevredenheid uit mag voeren, liefde mag geven aan degene die ik graag om mij heen heb en daarvan ook liefde mag ontvangen. Dat ik mijn hobby’s vol passie kan uitvoeren. Mooie reizen mag maken. Er kan zijn voor de mensen die me nodig hebben en dat mensen er voor mij zijn als ik hulp nodig heb. Kortom ik hoop hetgeen we denk ik allemaal willen, dat doen wat goed voor je voelt en dat ontvangen wat je ook graag geeft.

Wens jullie allemaal een mooi 2019 met de invulling die het beste bij jou past…

Margot Nollet

Avvenire Coaching en Mediation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.