Moederdag …

Voor alle moeders en hen die moeder hadden willen zijn…

Iedereen heeft een moeder dus deze dag, raakt iedereen. De een zegt ik doe er niets aan omdat ik het maar commercieel gedoe vind en de ander gaat wel even bij zijn of haar moeder langs. Als je moeder niet meer leeft wordt er vaak wel ergens een bloemetje gebracht of aan haar gedacht, omdat het toch je moeder is. Je bent geboren uit je moeder en dat maakt het toch wel heel erg speciaal, zonder haar had je het levenslicht niet gezien en liep je nu niet rond op deze aarde. Gelukkig kan ik mijn moeder nog wel bezoeken maar is er helaas bij haar geen herkenning meer dat ik haar dochter ben, maar toch wil ik graag even bij haar zijn. Mijn liefde en dank voor haar wil ik toch even met haar delen ook al krijg ik geen contact meer met haar hoop ik dat ze diep in haar hart voelt dat ik bij haar hoor.

Voor vele moeders zal ook deze dag een andere moederdag zijn dan alle jaren hiervoor. Moeders met een doodgeboren kindje hebben misschien de gelegenheid genomen om wat dit jaar in februari mogelijk is gemaakt om hun doodgeboren kindje te registreren en zo de erkenning gegeven die hun kindje zo verdient. Ook deze moeders zijn vandaag meer dan ooit bij hun kindje dat het levenslicht niet heeft mogen zien maar wel nog elke dag in hun hart zitten.
Dan kom ik ook bij de vrouwen aan die ongewild kinderloos zijn gebleven. Voor hen is deze dag misschien wel extra pijnlijk omdat deze dag het weer zo schrijnend maakt en je de pijn voelt van het niet moeder kunnen zijn.

Ook voor stiefmoeders is het vandaag een bijzondere dag. Ook al hebben ze de stiefkinderen niet onder hun hart gedragen maar ze dragen ze wel in hun hart. Krijgen ze vandaag de erkenning van het stief/ bonus moeder zijn of is dat alleen weggelegd voor de echte moeder van het kind. Ik hoop ook dat de stiefmoeder de aandacht krijgt vandaag, Ook zij zorgen vaak met veel liefde voor hun stiefkinderen en voelen zich dan misschien niet de echte moeder maar zijn wel verbonden met de kinderen.
Of misschien ben je deze dag voor het eerst in de gelegenheid om Moederdag te vieren met je eigen kindje dat afgelopen jaar is geboren en ervoor zorgt dat je nu zelf moeder bent. Nu ervaar je hoe bijzonder deze dag is. Om de aandacht te krijgen die je altijd aan je moeder gaf.

Ja wat zo’n dag toch allemaal weer losmaakt. Ik hoop dat iedereen dat krijgt wat ze een ander ook zo gunnen en dat is de erkenning van het moederschap. Of als je zelf geen moederdag kunt vieren dan hoop ik dat deze dag zonder al teveel pijn aan je voorbij gaat. Fijne “moeder”dag allemaal, hoop dat we straks terug kunnen kijken op een waardevolle dag.

Margot Nollet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.