Ik ga op reis en neem mee …

Kennen jullie dat spelletje nog? We speelden het vaak in de auto. Dingen die al genoemd waren herhalen en deze aan vullen met iets nieuws.

Ja, de lang verwachte vakantie(s) komen eraan en de bestemmingen lonken. Dit alles met de nodige voorzichtigheid en restricties maar zo langzamerhand “opent” de wereld zich voor de toerist.

Wat zijn we eraan toe! We hebben te lang ‘opgesloten’ gezeten. We kunnen het huis uittekenen en het ommetje in de buurt is ons meer dan bekend.
De besmettingen dalen gelukkig in een gestaag tempo, deze week met 28% t.o.v. de week ervoor. De vaccinaties vinden hun weg in de armen en hier stijgt de vaccinatiegraad. 

Maar hoe bereiden we ons nu voor op de vakantie? Wat moeten we allemaal meenemen en welke papieren hebben we nodig? Paspoort, medicijnoverzicht, een corona-paspoort? Dingen waar we weer even goed bij na moeten denken.

Wij besteden in deze blog even extra aandacht aan de eenouder die met een minderjarig kind reist. Voor deze mensen is het belangrijk dat ze reizen met het formulier:
“Toestemming met minderjarige kinderen naar het buitenland”.

Er is namelijk toestemming nodig van de andere ouder (belast met gezag) om te mogen reizen met een minderjarig kind. Ook wanneer je alleen reist met de minderjarige kinderen en er geen sprake is van een scheidingssituatie heb je toestemming nodig van de andere ouder en dien je tijdens de reis dit formulier bij je te hebben.
Het formulier is te downloaden op: rijksoverheid.nl
Je kunt deze zelf invullen en de andere ouder met gezag voor akkoord laten tekenen.

Wat is er verder nog nodig:
• Een recent uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP)
• Een recent uittreksel uit het Gezagsregister

• Eventueel het ouderschapsplan

• Eventueel het convenant met de uitspraken over gezag en omgang

En een kopie paspoort van ouder (met gezag) die toestemming geeft

Het is belangrijk om dit ruim van tevoren te regelen zodat jullie straks goed voorbereid kunnen genieten van een heerlijke vakantie.

Heeft u vragen hierover. 
Mail ons via info@zichtcm.nl of vul het contactformulier in op onze site. www.zichtcm.nl

Een fijne vakantie vast.

Zicht Coaching I Mediation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.