Genieten we nog?

P1040472De titel van dit blog houdt me op dit moment bezig, eigenlijk niet zozeer de titel als wel het gevoel. Vandaag een andere start van de dag dan verwacht, al was het maar als ik naar buiten kijk. Een druilerige ochtend terwijl de dag gisteren gevuld was met een heerlijke zon en een strak blauwe lucht. Eigenlijk een super dag om te fotograferen maar ik heb andere keuzes gemaakt. Geen probleem overigens want er zullen nog veel van dit soort prachtige dagen volgen. Toch wil ik wel even stil blijven staan bij de mooie dag van gisteren. Terwijl ik in het zonnetje de boeirand van de garage stond te schrobben bedacht ik me dat we gezien alle ontwikkelingen in de wereld van de afgelopen tijd misschien wel vergeten om ook te blijven genieten. Als je het nieuws volgt van de afgelopen weken dan zijn Parijs, Verviers, Berlijn en nu weer Athene de items die, logischerwijs, de aandacht vragen. Met alle vraagstukken die hier achter liggen.

P1040602Het leidt ons echter ook naar het negatieve sentiment wat in de wereld heerst. Maar er zijn ook zoveel mooie en positieve dingen die in de wereld en ook in onze directe omgeving plaatshebben. Zelf probeer ik vooral ook hier mijn aandacht op te vestigen en mijn energie en inspiratie uit te halen, zonder mijn ogen te sluiten voor alle gebeurtenissen die nu spelen.

Vanmorgen las ik een stukje tekst van beelddenker Maarten Smit die de lezer meeneemt in de invulling van zijn zondag. Voor mij voelt het alsof ik naast hem zit en de dag met hem beleef. Inspirerend en het triggert me om ook mijn dag te vullen met de dingen die zorgen voor zingeving en voldoening. De keuze om te genieten van de bijzondere dingen die de dag kan geven en waar ik zelf invloed op heb. Ik luister naar muziek, ben bezig¬†voor ons bedrijf en lees uit mijn prachtige boeken die ik de laatste tijd heb aangeschaft. Ook kijk ik nog eens naar de foto’s van onze vakantie in Toscane in 2012. Deze week startte Agriturismo Torremozza een offensief op Facebook en bracht me hierdoor terug naar die heerlijke week in September.

P1040499Voor mij wel opnieuw de bevestiging dat er ook zoveel moois op de wereld te vinden is. Of het nu wat verder weg ligt of heel dichtbij. Het is aan mij om de dingen te blijven zien ondanks dat ik soms overspoeld dreig te worden door heel veel negativiteit in de wereld en op het nieuws. Ik neem me voor om vooral te focussen op de goede dingen die er zijn.

P1040535

Ik gun mijzelf om te blijven genieten. Lukt jou dat ook?

Fijne zondag.

Marcel

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.