Agenda

Vandaag 7 januari, 1 week van het nieuwe jaar zit er alweer op, zit ik met mijn nieuwe smetteloze agenda voor mijn neus. Een mooie agenda met mooie spreuken en prachtige foto’s. Ik blader hem  door om hem goed te bekijken en de spreuken te lezen, nog maar één bladzijde is beschreven en dat is de bladzijde van week 1. Maar snel genoeg zullen ook de andere bladzijdes zich vullen met gezellige uitjes, leuke afspraken, verjaardagen, vakanties, kapper, tandarts en natuurlijk de verplichtingen waar we niet onderuit kunnen

We weten het niet wat ons dit jaar weer gaat brengen. Vele hebben misschien grootse plannen om dit jaar te trouwen en zijn daar nu al druk doende mee, andere willen in dit jaar van woonplek veranderen, of worden misschien wel vader of moeder of pakt een studie op, gaat op zoek naar een nieuwe baan. Alles is nog open en nog niet daadwerkelijk gedaan, we kunnen veel plannen maar ook weer niet, elke keer gebeuren er weer onverwachte dingen waardoor we juist niet dat gaan doen wat we al gepland hadden.

En dat is het dan ook, we kunnen heel veel willen en denken en opschrijven dat we dat dan gaan doen als we de afspraak in de agenda zetten, maar of dat ook daadwerkelijk kan is nog open. Maar het is en blijft iets moois een agenda met al zijn lege bladzijdes en nog onbeschadigde kaft. We zullen zien en het eind van het jaar de agenda nog eens terugbladeren om te kijken of we alles hebben gedaan van hetgeen we gepland hadden. Het mooist zou zijn dat we alles kunnen uitvoeren wat we erin gaan zetten, maar volgend jaar weten we pas of dat gelukt is. Suc6 allemaal met het weer volplannen en hou vooral ook nog een gaatje over voor helemaal niets.

Daar hebben we in principe geen agenda voor nodig, maar misschien moeten we dat juist erin zetten. Tijd voor helemaal niets, dus tijd voor jezelf, helaas schiet dat er nog wel eens bij in, maar met onze lege agenda voor de neus is het misschien nu wel het moment om daar ook tijd voor te plannen, meerdere bladzijdes zonder afspraken, dus leeg, dit is je kans zo aan het begin van het jaar, plan tijd voor niets en geniet van het doen van helemaal niets.
Hoe leeg laat jij dit jaar je agenda…..Margot

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.