De zee ……

Rijk aan Zee, een grappig bordje wat hangt bij een Beachbar in Wijk aan Zee.

De zee, ik heb er nog nooit een blog over geschreven terwijl de zee o zo belangrijk voor ons is en, qua gevoel ons heel erg rijk maakt. Misschien niet voor iedereen maar veel mensen nemen de moeite om regelmatig een bezoek te brengen aan de zee. Denk eens aan onze Oosterburen, de Duitsers, die zodra ze een lang weekend vrij zijn massaal naar de zee trekken.

Ook wij zijn besmet door de zee. Kijk naar onze site, deze staat vol met mooie foto’s van de zee, waarvan de meeste ook door onszelf gemaakt. Ons kantoor is ingericht met de kleuren van de zee en het strand en aan de muur hangen zelfgemaakte foto’s van de opgang naar het strand, een zeemeeuw en de golven.

We krijgen van onze clienten terug dat zowel de site als de kamer zoveel rust en warmte uitstralen en dat is ook precies wat de zee ons geeft.

Vroeger reden mijn ouders al met alle kinderen voor 4 weken naar Spanje om in een tent op het strand te genieten van de vakantie en de zee.  De zee, het liefst zou ik er vlakbij willen wonen maar helaas is dat nog niet te realiseren. Dus rijden we er regelmatig naar toe om te genieten van de tijdloosheid van de rollende golven, het oneindige strand, de mooie duinen met hun wuivende helmgras en het opstuivende zand als het hard waait.

Het geeft me rust om daar te zijn en juist nu heb ik daar meer dan ooit behoefte aan. Voor ons is het een en al ontspanning, wandelen op het strand of als de zon schijnt weg te dromen in de duinen. De gedachten te laten gaan en soms weg te zakken in een heerlijke rust met op de achtergrond het geluid van de golven, de meeuwen en kinderen die spelen op het strand.

De zee, ik voel me prettig als ik er ben. Meer dan de zee, de zon en jezelf heb je niet nodig om je even heel erg rijk te voelen. En dat gevoel zou ik graag nog veel langer willen houden. vast. Me rijk voelen door hetgeen de natuur mij geeft.

De Zee …………..

Margot

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.