Zomer …

Vandaag is het 21 Juni, zomer dus! Een seizoen waar bijna iedereen naar uitkijkt.

Als ik aan de zomer denk dan komen de volgende beelden voorbij; lekker buiten zijn, gezellig met vrienden of familie BBQ-en, de terrasjes die vol zitten, mensen die erop uit trekken met de fiets, motor, de cabrio of de boot.

Volle stranden met gezellige strandtenten, luchtige kleding, open schoenen, de ijssalons waar we met z’n allen in de rij staan voor die heerlijke combinatie van smaken ijs die in de zomer extra lekker smaakt. De koele biertjes die voorbij komen op de terrassen, de gezonde salades. Mensen die er vrolijker uitzien en weer vaker een praatje maken omdat we allemaal buiten zijn.

Kinderen die aan het einde van het schooljaar op schoolreis gaan, de festivals waar we bijna wekelijks naar toe kunnen. Picknicken in de buitenlucht, de Nijmeegse vierdaagse, de mailtjes die we krijgen van de waterleidingmaatschappijen die ons verzoeken om zuinig met het drinkwater te zijn. Een mooie film bezoeken in de buitenbios. De jonge beesten in de dierentuin, vrolijke planten in de tuin. de zwoele avonden in de tuin met een lekker drankje.

Mensen die verblijven op de camping in de tent of de caravan, het zomerhuisje dat weer wordt opgezocht en hier elke week of het weekend weer genieten. En niet te vergeten de vakantie van school of werk waardoor we in staat zijn om erop uit te trekken, dagjes uit of lekker weg in eigen land of elders.

Kortom het lijkt of we in de zomer actiever zijn dan in de andere seizoenen en massaal naar buiten trekken om, van alles wat mogelijk wordt gemaakt, te genieten en indien mogelijk er aan mee te doen.

Ja, het is er weer dat mooie seizoen dat Zomer heet. Waarin we ons allemaal weer opladen en met volle teugen genieten (er vanuitgaande dat het je seizoen is). Laten we deze positieve energie pakken want voor je het weet zitten we weer met onze dikke kleren aan en het grootste gedeelte van de dag binnen en ’s avonds weer achter de stamppot.

Enjoy the Summer !!!

Margot Nollet – Avvenire Coaching en Mediation – Westervoort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.