Wild……..

Van de week mochten wij alvast genieten van de film Wild die 1 februari uitkomt. Twee en een half jaar gefilmd met 618 uur aan ruw materiaal wat uiteindelijk resulteerde in een prachtige film van 80 minuten. Het gaat over wat er zich in de vier jaargetijden  afspeelt op de Veluwe.

Hoofdpersonen zijn een vos, een edelhert en een wild zwijn, die kinderen krijgen en overleven in de Nederlandse wildernis. Een prachtige film waar je stil van wordt, de muziek de dieren en de begroeiing van het bos worden prachtig weergegeven. We werden betoverd door al het moois wat er leeft op de Veluwe. Nu even niet de auto in om te wandelen in de natuur maar gewoon in een bios zitten waar we kunnen genieten van de plek die hemelsbreed maar 10 kilometer van ons vandaan is, het enige wat er nog ontbreekt is de geur van het bos en de beesten maar voor de rest waan je jezelf te midden van al dat moois. Wat we te zien kregen waren alle 4 de seizoenen van het jaar, de beesten in de sneeuw, huppelend in het voorjaarszonnetje, in de herfst waarin veel te eten en drinken is en de warme zon waarin ze zich wat minder snel in voort bewegen. Prachtig om te zien hoe de mannetjes de vrouwtjes proberen te veroveren om daarna samen een nestje te bouwen voor de kleintjes, ze te beschermen, op te laten groeien en te voeden en uiteindelijk weer het nest uit jagen om ze zelfstandig de grote wereld te laten ontdekken.

Na dit alles te mogen aanschouwen valt de gelijkenis tussen mens en dier me het meest op, we staan dichter bij het dierenrijk dan ik aanvankelijk dacht. De film heeft ons enorm geraakt en geboeid. Een echte aanrader waar geen mens of voertuig te horen of zien is. Mocht je gaan, geniet ervan je zult net als ons versteld staan van al het moois wat moeder aarde zo dichtbij te bieden heeft.

Margot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.