Een graadje meer ….

Al weken genieten we van de extreme hitte in Nederland. De temperaturen komen al sinds begin Juli niet onder de 25 graden. De tuin snakt naar water, wij als mens drinken meer dan ooit tevoren (althans dat zou moeten) en de airco’s vliegen de winkel uit.
We hoeven niet meer zo nodig naar het buitenland om vakantie te vieren. Nu in Nederland is het goed vertoeven op het strand, de camping of gewoon op een terrasje. Wij zijn in ons kikkerlandje niet gewend aan dit soort extreme temperaturen. We blijven gewoon ons ding doen, halen de boodschappen wanneer we ze nodig hebben, gaan op de normale tijd naar het werk en eten misschien iets meer een salade, maar onze etenstijd en levensstijl passen we niet aan. Kijk naar de landen die elk jaar met deze extreme temperaturen te maken hebben. Daar wordt op het heetst van de dag niet gewerkt, kinderen gaan dan niet naar school, winkels zijn gesloten en de maaltijd wordt pas genuttigd na 20.00 uur.
Wat doen wij? Wij sproeien wat vaker de tuin en eten wat meer ijs😄, de brandweer staat paraat om de diverse branden te blussen en de waterleidingsmaatschappij draait overuren. Verder passen we onze levenswijze niet aan. Ik denk dat we er beter aan zouden doen om ons wel aan te passen aan de extreme temperaturen zoals onze zuiderburen. Dan hoeven we niet te klagen dat het heet is, we accepteren het gewoon. Dan genieten we meer door het rustiger aan te doen, we luisteren naar wat ons lichaam nodig heeft en passen onze activiteiten daarop aan.
We zoeken tijdens onze vakantie altijd het mooie weer op. Nu is het mooie weer gewoon in ons eigen land aanwezig en weten we niet zo goed hoe we hiermee moeten dealen. Hopelijk leren we daar in de toekomst beter mee om te gaan als zulke zomers vaker gaan voorkomen.
Wat is het toch moeilijk hè om als mens een verandering in te zetten terwijl de natuur er ons letterlijk toe dwingt….
Laten we er nog even van genieten en ons tempo en gedrag een beetje aanpassen dan kunnen we straks terug kijken op een prachtige zomer….
Margot Nollet – Avvenire Coaching en Mediation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.