Wat doet jouw vak met jou …

Van de week weer een aantal trajecten met cliënten mogen afsluiten. Ben altijd weer blij als ik de cliënten met een goed gevoel de hand kan schudden en ze een mooie toekomst kan wensen.

Wat betekent dit nu eigenlijk voor jou werd mij onlangs gevraagd? Het is altijd moeilijk om je gevoel precies onder woorden te brengen maar ik wil het wel proberen.

Ik ben altijd verbaasd hoe snel mensen zich openstellen en hun hele ziel en zaligheid met mij bespreken. Dit kan na een aantal sessies gebeuren, maar vaak ook al bij een eerste gesprek. En dat vind ik nog steeds bijzonder. De openheid en het vertrouwen wat ze me geven.
Ik mag meekijken met hun leven en samen de valkuilen en pijn bekijken en uitdiepen.

Hoe mooi is het niet dat je hun vertrouwen krijgt en iets in hun leven mag betekenen door inzicht te geven. En als het nodig is hun bijstaan bij het verwerken van de nare dingen waardoor ze anders in hun leven zijn komen te staan. Door alles te bespreken en aan te gaan wordt na verloop van tijd voor een andere route gekozen. En dat maakt het vak zo bijzonder. Soms is een klein duwtje in de rug nodig, of kijken naar het verleden en wordt zichtbaar hoe hun gedrag daarop is gebaseerd. Begrijpen hoe dingen werken bij een bloedband of weer lucht in een relatie kunnen brengen door onbespreekbare dingen weer bespreekbaar te maken.

Inzicht geven in het denken en handelen en daar weer de gevolgen van. Dat is wat ik met passie doe en wat mij veel geeft als ik weer een traject met tevreden cliënten mag afsluiten. Een mooi vak is het, het mogen begeleiden van relaties, stiefgezinnen en/of individuele coaching.
Ik blijf me verdiepen in de mens en zal ik nog veel mensen bijstaan op het pad wat ze bewandelen.

Dus als antwoord op de vraag wat doet het met mij?  Ik groei ervan, het geeft mij ook heel veel inzichten en het streelt mijn ego dat ik zoveel openheid ontvang en ervaar. Kortom doen wat bij je past geeft energie….

Margot Nollet Avvenire Coaching en Mediation
Stiefcoach bij StiefenCo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.