Het besef wat de verandering in mij met anderen doet….

Best wel een pittige titel voor zo’n mooi gegeven.
Mensen kiezen over het algemeen voor coaching omdat ze graag bij zichzelf een verandering willen doorvoeren. Dit alles gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Je kunt pas dingen aanpakken en benaderen als je openstaat voor verandering. De verandering levert jezelf natuurlijk het meest op. Maar je omgeving zal er ook baat bij hebben, al vraagt het voor hen soms even een stukje gewenning. Als we ergens alleen op een onbewoond eiland wonen hoeven we niet zo nodig te veranderen omdat niemand anders er dan ook baat bij heeft.

Coaching is inzicht geven in de dingen die je doet en wat dat ook met anderen doet. Je loopt ergens tegenaan waar je iets aan wilt doen. Dus gaan we aan de slag we bespreken de valkuilen, de dilemma’s en de bergen. Langzaam krijg je steeds beter inzicht in je patronen en hoe je met dingen omgaat. En dan volgt er een stukje besef dat je er misschien iets aan veranderen kan.

Als je in staat bent om dat aan te pakken zal je zien dat er dingen worden opgeruimd en zeker zo belangrijk dat je omgeving merkt dat je aan het veranderen bent. Je reageert anders op dingen die voorbij komen en kunt misschien nu wel aandacht geven of ontvangen of staat open voor dingen die je vroeger lastig vond. En dat besef is natuurlijk fijn, jouw omgeving ziet de positieve verandering en dat doet ook iets met hen. De relatie in welke vorm dan ook neemt door jouw verandering ook andere vormen aan.

Als je beseft dat jouw verandering ook iets met anderen doet kun je je eigen doel bereiken en zal de omgeving dit ook waarderen. Prachtig om dit te zien bij mensen en voor mij persoonlijk, fijn om hen te mogen begeleiden in dit proces….

Margot Nollet Avvenire Coaching en Mediation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.