Wat als ineens niets meer moet ……

Misschien herken je het wel, je bent een periode zo druk geweest met bijv. een verhuizing, een studie of, in mijn geval, jaren voor iemand zorgen. En dan ineens valt dat weg uit je leven, je hoeft niet meer zoals altijd naast je drukke baan en alles wat je verder nog hebt, die zorg te verlenen. Ook kun je niet meer de liefde kwijt aan degene die dat zolang van jou ontvangen heeft.

Het lijkt dat je weer tijd over hebt en helemaal datgene kunt doen wat jou uitkomt op jouw moment. Dat is wel even wennen zeg. Natuurlijk is het heerlijk om weer dat te kunnen doen wat je ook graag doet, maar je mist de actie naar de ander ook zo en misschien mis je ook wel de druk die je daardoor bij jezelf legde.

Nu heb je tijd nodig om hier weer aan te wennen, de geneugten van het leven zijn weer welkom en je kunt en mag er weer van genieten. Maar ik denk, zoals wij mensen ook allemaal zijn, gaan we de tijd niet voorbij laten gaan, maar gaan we weer een andere invulling hieraan geven. Hopelijk met wat minder druk dan voorheen.

Tijd, we willen het allemaal op de juiste manier besteden en er alles uithalen. Maar dat is helemaal niet altijd nodig. We mogen ook gewoon een keer helemaal niets! Gewoon genieten van stilte, van niets doen zonder je schuldig te voelen, van gezellig samenzijn of op pad met vrienden of vriendinnen. Niets moet en alles mag, even los van de klok of afspraken.

Ik ga het de ruimte geven waardoor er ruimte bij mijzelf ontstaat en vooral weer rust … Wennen aan rust in jezelf omdat daar weer tijd voor is.

Margot

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.