Dag van de scheiding …….

Vandaag de dag van de scheiding:

Niet echt een dag om te vieren, maar wel 1 die extra aandacht verdient.
Te vaak komen wij nog tegen dat mensen die de keuze maken om van elkaar te scheiden het wel heel erg letterlijk nemen en dat ze niet meer in staat of bereid zijn om samen wel ouder te blijven.

Samen ouder blijven houdt in dat ze beide de verantwoordelijkheid blijven dragen om gemaakte afspraken in het ouderschapsplan na te komen. Dat ze het elkaar gunnen om ook ouder te zijn en niet constant bezig zijn om te vechten om de kinderen en de gemaakte afspraken.

Een kind heeft recht op 2 liefdevolle ouders die zonder tegenwerking van de andere ouder dit ook kunnen zijn.
De ouders hebben besloten om niet meer in liefde of vriendschap verder te gaan maar daar mogen de kinderen nooit de dupe van worden. Zij willen immers niets liever dan elke dag hun beide ouders zien.

Natuurlijk moeten beide ouders rouwen om hetgeen hun niet gelukt is “ het samen oud worden, in een harmonieus gezin “. Maar daar hebben de kinderen geen boodschap aan. Zet een kind nooit tussen twee strijdende ouders in, laat een kind kind zijn. Stel jezelf de vraag hoeveel gun ik mijn/ons kind een mooie en veilige jeugd.

Hopelijk kunnen veel kinderen straks achterom kijken en zeggen ik heb het goed gehad ook al waren mijn ouders niet meer bij elkaar. Ze hebben beide mij aan elkaar gegund…

Laat dit de aandacht zijn die we deze dag geven…
De dag van de scheiding, een dag waarin we als scheidende ouder beseffen dat het geluk van de kinderen nooit in het gedrang mag komen omdat ouders besluiten te scheiden van elkaar.

Lees meer hierover bij Villa Pinedo en hun missie: www.villapinedo.nl
Onze missie is dat kinderen van gescheiden ouders even gelukkig zijn als alle andere kinderen.

Mag deze dag een andere waarde krijgen. Respectvol ouderschap is geen wens maar een vanzelfsprekendheid…

Avvenire Coaching en Mediation – Begeleiding samengestelde gezinnen bij StiefenCo http://www.stiefenco.nl en Behandelaaar SCHIP-aanpak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.