De contrasten in het leven….

 

En dan ineens is er weer zoveel geluk en vreugde in het leven, de geboorte van een klein mannetje, wat de familie weer in een hele andere dimensie laat komen. Het uitzien naar het nieuwe leven was al heel erg fijn en bijzonder, maar als er dan ineens gebeld wordt dat hij geboren is dan wordt je wereld weer vervuld met vreugde en geluk.

2 maanden na het verlies van ma zijn we weer gezegend met een geboorte.
En dat is het leven, verlies en nieuw leven zo dicht bij elkaar. Aan de ene kant de pijn en rouw van de dood en aan de andere kant de vreugde en geluk van het nieuwe leven. Het helpt en het is geweldig dat het leven doorgegeven wordt. Ook mooi dat het kleine mannetje in het zelfgemaakte wiegje van oma ligt, die waarschijnlijk super trots is dat er nog gebruik gemaakt wordt van haar met liefde gemaakte warme slaapplekje.

Het leven is soms super grillig en pijnlijk, maar ook weer prachtig door de fijne dingen die ons ook gegeven zijn.
Fysiek loslaten en aan de andere kant weer omarmen.
Ik blijf me verwonderen over de contrasten in het leven. Maar pak ze ook met beide handen aan…

Margot Nollet

Avvenire Coaching en Mediation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.