Mijn eerste Moederdag zonder jou ….

Helaas is het vandaag zo voelbaar dat je niet meer fysiek in mijn leven bent. Niet even op zoek naar een passend cadeau waar ik je nog mee kan verrassen. Nee vandaag zal ik bloemen brengen naar de plek waar je samen met Pa begraven bent.

In heb er vrede mee dat je nu je rust hebt, maar dat wil niet zeggen dat ik je niet mis. Juist vandaag is het extra voelbaar. Ik had net als vele anderen ook graag een stukje zelfgemaakte appeltaart met je gegeten. Of zoals vorig jaar samen een gebakje oppeuzelen wat ons aangeboden werd in het tehuis waar je toen verbleef. Ook al was je toen niet meer in staat om de zorgzame moeder te zijn die je altijd voor me was, vond ik het fijn om je met Moederdag extra in het zonnetje te zetten.

Ik koester nu de mooie herinneringen aan je en ga naar het graf om toch even aandacht aan je te schenken. Ook al kan ik je niet meer aanraken of even knuffelen ik kom jullie plek die we met liefde hebben gekozen verzorgen en voel me dan toch nog even heel dicht bij je… Ik zal altijd op Moederdag aan je denken zoals ook vele andere dagen, maar deze speciale dag is het even de gedachten aan ons als moeder en kind…

Margot Nollet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.