Enthousiasme ……

Enthousiasme is de motor achter de ontwikkeling van de hersenen.

Iemand die enthousiast is voelt zich gelukkiger en staat met meer zelfvertrouwen in het leven. Dit komt o.a ook omdat hierdoor het gelukshormoon wordt aangemaakt in je hersenen.

Enthousiasme werkt ook enorm aanstekelijk. Als mensen ergens vol passie over vertellen willen anderen dat ook graag. Hoe vaak werkt het niet zo dat als men enthousiast is over een restaurant, een vakantie, museum, merk of artikel dat we snel geneigd zijn om dat ook een keer te proberen. We willen ook dat gevoel ervaren wat deze enthousiasteling uitstraalt.

Daarom werken positieve recensies ook zo goed 👍. Het zet andere mensen aan om dezelfde keus te maken.

Ook bij sollicitatiegesprekken wordt enthousiasme vaak beloond, de keus zal eerder gemaakt worden voor degene die vol passie ergens over kan vertellen, dan voor iemand die onzeker en te rustig overkomt.

We hebben het allemaal niet door, maar deze positieve uiting van de mens werkt op alle gebieden door in onszelf. We kunnen zelf jaloers zijn op mensen die van nature zo in het leven staan.

Volgens mij zijn we allemaal in staat om ergens enthousiast over te zijn, als we het maar hebben over hetgeen ons raakt of onze interesse heeft.

Het is een heerlijk gevoel en werkt enorm uitnodigend. Waar wordt jouw enthousiasme door opgewekt….?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.