Loslaten is dankbaar terugkijken en liefdevol vooruitkijken …

Loslaten is dankbaar terugkijken en liefdevol vooruitkijken. 

Mooie zin die mij na het lezen ervan in ieder geval aan het denken zette. Hoe pas ik dit toe in mijn leven en wat kan ik hier nog van leren. Kan me er wel iets bij voorstellen wat ermee bedoelt wordt: 

Als de kinderen zover zijn dat je ze los kunt laten en ze het warme nest gaan verlaten, kun je dankbaar zijn voor de opvoeding die je ze hebt mogen geven en de fijne tijd die jullie samen hebben gehad.

Liefdevol vooruit kijken kun je doen om vol vertrouwen hun zelfstandige bestaan te volgen en uiteraard de contactmomenten te koesteren. Heb je een dierbare verloren dan kun je dankbaar zijn dat degene deel van je leven heeft uitgemaakt en liefdevol de mooie herinneringen koesteren. Heb je een scheiding achter de rug dan hoop ik dat je zonder al teveel pijn terug kunt kijken op de goede momenten samen en liefdevol vooruit kijken naar een nieuwe toekomst apart. 

Loslaten is over het algemeen niet zo makkelijk, we houden liever vast ook al is loslaten soms beter. Het is vooral eng omdat je nog niet weet hoe alles eruit gaat zien als je losgelaten hebt.We krijgen er allemaal mee te maken in ons leven en voor de een is het eenvoudiger dan voor de ander.Maar met de nadruk te leggen op vertrouwen in je toekomst en te weten dat die ook weer veel moois gaat brengen is loslaten toch wel te doen. 

5 Tips om beter los te kunnen laten (uitgebreidere versie kun je aanvragen via onderstaand mailadres) 

  • Laat los waar je geen controle over hebt
  • Laat los wat andere van je vinden
  • Laat perfectie los
  • Laat overbodige verlangens los
  • Laat je verwachtingen over andere los.

 Klinkt allemaal makkelijker dan het is, maar het is het proberen waard. Ik weet inmiddels waar ik nog aan kan werken. 

Margot Nollet 

Moeite met loslaten: neem contact op met ons en we kijken graag mee wat jou zou helpen om beter los te kunnen laten. info@zichtcm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.