Gaan jullie er nog voor?

Gaan jullie er nog voor?

Relatietherapie kan een grote spannende stap zijn. Dan geef je toe aan het feit dat de relatie niet meer is en brengt wat jullie beide voor ogen hadden. Iedereen stapt vol liefde in een relatie. Er is vertrouwen, aantrekkingskracht, je wilt voor elkaar zorgen en je ziet het zitten om samen de toekomst te delen. Die heerlijke verliefdheid, de behoefte om niets anders te willen dan veel bij elkaar te zijn. 

Vaak verloopt het traditioneel, samenwonen, trouwen en daarna gezinsuitbreiding. Dit maakte dat we minder tijd voor elkaar kregen, de focus meer kwam te liggen op de kinderen, het maken van carrière en soms nog een studie daarnaast.

De eerste kleerscheuren werden overleefd en als er wat scheelde probeerde men het uit te praten of het er niet meer over te hebben.
Maar als dit vaker voorkomt en men groeit uit elkaar of er is sprake van bedrog dan is dit niet meer zomaar uit te praten of te negeren. De pijn van het beschadigde vertrouwen en onbegrip maakt dat er nog veel meer kapot gaat dan men zou willen. Gelukkig nemen steeds meer mensen de beslissing om professionele hulp te zoeken als dit aan de orde is. De schaamte om je te laten helpen is voorbij.

Het belangrijkste is dat men weer wil investeren in elkaar. Dat oude pijnen besproken worden ook al komen ze regelmatig naar boven, dit dan niet weg wuiven met dat was, maar blijf luisteren naar elkaars pijnen, toon begrip en geef erkenning dat de pijn er mag zijn.
Als men beide dezelfde intentie heeft om uiteindelijk samen oud te worden ben je ook verplicht aan elkaar om daar in te blijven investeren. Een liefdevolle relatie heb je niet zomaar daaraan moet je werken.

De paren die ik tot nu toe heb mogen begeleiden, zijn samen de deur uitgegaan en komen als het nodig is nog weleens terug. Mijn advies is, geef niet te snel op, ga op zoek naar een goede therapeut en kijk samen naar wat jullie beide nodig hebben om de beschadigde relatie te herstellen.

Margot Nollet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.