Week van de Mediation

Deze week is de week van de mediation.
Ik benadruk in mijn blog het belang van een goede familie-mediation

Ik krijg als coach regelmatig kinderen of jong volwassenen in de praktijk die ernstige gevolgen ondervinden van de scheiding van hun ouders. Dat raakt me enorm en ik ben dan ook blij dat ze niet met hun problemen rond blijven lopen maar hulp zoeken voor de dingen waar ze mee worstelen. Hoe belangrijk is het voor de kinderen dat er een goed ouderschapsplan ligt. Dat de juiste afspraken gemaakt worden tussen de ouders zodat de kinderen niet teveel hinder ondervinden van de scheiding. Dat er duidelijkheid komt en dat ze niet in een loyaliteitsprobleem komen. Omdat mama nog steeds boos is op papa of andersom. Kinderen voelen als geen ander als het contact tussen de ouders niet goed loopt. En kind heeft niet gevraagd dat zijn of haar ouders gaan scheiden. En kind wil graag bij papa en mama zijn.

Ik zie de pijnlijke ervaringen van kinderen die ontstaan doordat er geen contact is met een ouder. De afwijzing die ze voelen als ze zich niet meer gehoord of gezien voelen door papa of mama. Dat er ineens nieuwe broertjes of zusjes bijkomen waardoor de aandacht van de ouder ineens verdeeld moet worden. We beseffen ons nog steeds niet genoeg wat de gevolgen voor kinderen zijn die een scheiding meemaken. Daarom hoop ik dat we ons meer gaan beseffen wat we aan het doen zijn bij een scheiding en wat altijd de behoefte van het kind zal zijn en blijven. Kinderen hebben veiligheid en een thuis nodig bij elke ouder.
Ook hier ligt een belangrijke taak voor de mediator om dit bij het ontstaan van het ouderschapsplan te benadrukken en goed vast te leggen. We willen als ouders niets liever dan onze kinderen een zorgeloze en fijne jeugd bezorgen.
Laat dat een belangrijk doel zijn bij het regelen van de scheiding.

Margot Nollet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.