Storm

Storm op komst ….

Als we weten dat er storm op komst is dan bereiden we ons altijd voor. Dan beschermen we ons tegen de schade die het kan aanrichten. Zo zouden we ons ook kunnen gedragen als er storm instaat in een relatie.

We hebben allemaal periodes van storm te doorstaan. We maken dan meer kapot dan ons lief is, wat blijvende schade kan veroorzaken. We komen samen in situaties terecht waar we niet op voorbereid zijn. We leven in de wetenschap dat de relatie fijn is voor beiden. Dat er openheid en eerlijkheid is. En dan kom je achter dingen die achter je rug gebeuren en niet door de beugel kunnen. Gedragingen die niet gepast zijn binnen een relatie. Denk aan vreemdgaan, de ander in een kwaad daglicht zetten of aankopen doen waar men geen overleg over heeft gehad. Het kan uiteraard van alles zijn waardoor er storm ontstaat binnen een relatie.

Als partners reageer je op elkaar. Je bent gekwetst, het vertrouwen is beschadigd. Er is geen houden meer aan, de storm woest in de relatie. Men kwetst elkaar over en weer. De pijn, door de storm veroorzaakt, maakt veel kapot.

er volgen nare woorden, stiltes, negeren of zelfs agressie. Jij gekwetst? Dan de ander ook, althans dat denkt men. Golven van verlies, angst en onbegrip komen over jullie heen. Niet helpend allemaal maar dat is wel wat er gebeurt op dat moment. Alles wat nog overeind stond, dat moet ook kapot.

Wat de storm heeft veroorzaakt dat moet aangekeken worden, niet alleen maar samen. Samen kijken waarom iets gebeurt, waar ben je elkaar kwijtgeraakt, wat is er nodig om elkaar weer te kunnen vertrouwen, om samen verder te willen. Is er nog een lichtpunt?

Bij een flinke storm heb je professionele hulp nodig om de weg naar elkaar weer te kunnen vinden. Je kunt soms zo verzanden in je eigen gelijk, je eigen standpunten en verliest daarmee het gezamenlijke belang uit het oog. En weet, je bent hierin niet de enige.

Wil je verder? Kijk dan met een neutrale persoon naar jullie donkere kanten en pijnen. Laat er weer ruimte en rust in jezelf en jullie relatie ontstaan. De storm trekt uiteindelijk ook weer voorbij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.