Comfortzone-2

Op ontdekkingsreis en dan wil je toch wat met dat vervelende gevoel. Vaak probeer je er met anderen over te praten, waar je tegenaan loopt maar helaas dat helpt maar even.

Maar wat moet je dan? Je zult moeten gaan onderzoeken, waar je steeds weer tegenaan loopt, en waarom je reageert zoals je reageert. Vroeger voelde dat nog als goed, en hielp je dat, maar nu voel je je er niet meer gelukkig bij. Het mooiste is natuurlijk dat je professionele hulp gaat zoeken en samen met iemand, die je verleden niet kent, gaat onderzoeken waar de blokkades zitten. Dit is een lastig, pijnlijk en moeilijk proces. Het liefst wil je weer terug naar vroeger en lekker in de comfortzone blijven, het oude vertrouwde.  Maar dit gaat je niet helpen, je zult anders moeten gaan handelen, denken en voelen, om te groeien. Groeien doet pijn, maar gaat je zoveel geven. Je gaat samen met je begeleider zoeken en ontdekken vanuit jezelf hoe je de dingen anders kunt gaan aanpakken. Je belandt in een achtbaan van gevoelens, twijfels en pijn, maar je kunt er niet meer uit, je moet vooruit en het oude loslaten. Om hier een beetje een gevoel bij te krijgen wat er nu gebeurt, kun je de volgende dingen eens uit gaan proberen. Ga eens op een andere plek aan tafel zitten, rij eens een andere route naar je werk of naar de winkels, ga eens ergens anders winkelen, dan altijd dezelfde supermarkt. Je zult je anders voelen aan tafel en misschien eens met andere mensen praten of langer over het eten doen omdat je andere dingen ervaart, dan op je vaste plek. Met een andere route, zul je andere dingen onderweg tegenkomen, die je weer op een andere manier naar de wereld laten kijken. Je zult een anders gevoel ervaren dan dat je voelde bij de gebruikelijke route. Als je naar een andere supermarkt gaat zul je ongetwijfeld met andere dingen thuiskomen dan gebruikelijk, of je vergeet de helft maar misschien ga je ook anders koken omdat je andere dingen bent tegengekomen op je route.

Dit is een klein voorbeeld van wat er gebeurt, als je uit je comfortzone stapt, je gaat een andere wereld ontdekken, die je nog nooit bent tegengekomen, en die misschien wel heel erg prettig voelt als je het de ruimte geeft. Volgende week zoomen we hier verder op in…..

Hartelijke groet

Margot Nollet

Avvenire Coaching en Mediation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.