Comfortzone-3

En dan. Je hebt besloten, omdat je er even alleen niet meer uitkomt, om hulp te zoeken. Iemand die je helpt om jouw blokkades, de dingen waar je tegenaan loopt, met je onder de loep te nemen.

Alleen al de beslissing om dit te doen maakt veel los, Spannend om te gaan bewegen en niet meer terug te kunnen naar dat veilige gevoel of die veilige situatie die eigenlijk niet veilig meer is maar nog wel houvast geeft en ook altijd heeft gegeven. Feitelijk de start om ruimte te nemen, de wereld verder te ontdekken. Uit de comfortzone te stappen en te starten met een traject.

Ik beschrijf nu hoe een coachtraject verloopt wat iemand zou kunnen gaan volgen. Allereerst vindt er een intakegesprek plaats om de hulpvraag te onderzoeken. Belangrijk om vast te stellen hierbij is ook of er een click wordt ervaren tussen cliënt en coach zodat men ook samen het traject aangaat. Er wordt gesproken over het traject, het vermoedelijke aantal sessies, de route die gevolgd zal gaan worden en waar de gesprekken plaats zullen hebben, hetzij op locatie of buiten. Veel mensen vinden het prettiger om te wandelen of te fietsen, dat praat voor hen makkelijker. Er zijn ook cliënten die er de voorkeur aan geven om juist binnen, op locatie, de gesprekken te doen omdat dit hen minder afleidt. Dit is echt persoonlijk en hierbij is de voorkeur van de cliënt bepalend. Gezocht wordt naar die invulling van waaruit het meeste bereikt wordt.

In de eerste sessies bespreken we wie je bent en waar je tegenaan loopt in het leven. Er wordt eerst een algemene indruk gevestigd waarna de gewoontes, patronen en blokkades verder worden uitgediept. Over het algemeen duren de gesprekken 1 tot 1,5 uur en vinden de gesprekken plaats in een, van tevoren met jou vastgestelde, frequentie plaats.

In mijn blog van volgende week zal ik verder inzoomen op het traject en de processen die hierin spelen. Dan zal ook het verdere verloop van het traject worden beschreven.

Hartelijke groet

Margot Nollet – Avvenire Coaching en Mediation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.