…. laatste Blog over comfortzone …..

De intake heeft plaatsgevonden en we gaan de hulpvraag verder onderzoeken. Waar loop je tegenaan in het dagelijkse leven en waarom doe je de dingen zoals je ze doet. Werk gerelateerd of in jouw privé leven.

Door de gesprekken die we voeren komen we vaak bij je valkuilen en je blinde vlek. Door dieper door te vragen en andere inzichten te bespreken ga je nadenken over jouw reacties op de dingen die je tegenkomt in je leven en waarom je de dingen doet zoals je ze doet.

Het verleden komt uiteraard aan de orde maar de focus ligt op het hier en nu. Al in de eerste gesprekken wordt de weerstand ervaren om eens anders tegen dingen aan te kijken en ook eens anders te handelen. Dit is ontzettend moeilijk, er is angst om het anders te doen omdat het niet meer comfortabel voelt. Maar toch gaat het je helpen in de toekomst. Gaandeweg het traject worden de nieuwe inzichten ontwikkeld en durf je meer vanuit je gevoel te handelen en niet meer alleen vanuit ratio.

In de loop van ons leven hebben we veel valkuilen, angsten en gewoontes ontwikkeld, vaak vanuit onze ratio. Ons buikgevoel hebben we steeds meer uitgeschakeld. De oorzaak van het gevoel uitschakelen is vaak een natuurlijke bescherming die we ons eigen hebben gemaakt. Dit komt vaak voort uit teleurstellingen, negatieve gebeurtenissen, een gevoel van afwijzing, verlies etc. We hebben hierdoor als het ware een muur om ons heen gebouwd. Om geen pijn te voelen door bij ons gevoel te komen. Met de juiste kennis, zorg en lef breek je de muur weer af en ga je weer ontdekken dat alle emoties er mogen zijn zoals verdriet, vreugde, angst, boosheid etc. Dit alles wat er in eerste instantie niet meer mocht zijn maar in het hier en nu en ook in de toekomst wel!

Je gaat weer op zoek naar je eigen IK!

“Als ik blijf denken zoals ik altijd dacht, blijf ik geloven wat ik altijd heb geloofd, blijf ik krijgen wat ik altijd kreeg”…

Margot Nollet – Avvenire Coaching en Mediation

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.