Een ongeluk zit in een klein hoekje, geluk zit in de rest!

AfbeeldingKomend weekend gaat de klok weer vooruit. Gevoelsmatig lengen de dagen en leef ik meer in het licht. Licht en de zon brengen me altijd weer in een bepaalde stemming. Maar niet alleen licht en zon zorgen voor bijzondere momenten. Ook bijzondere gebeurtenissen dragen hieraan bij.

Afgelopen weekend zaten we met familie te genieten van een heerlijke maaltijd die door de gastvrouw was verzorgd. Via een heerlijke risotto, langs een kippenstoofpotje met pompoen en knolselderij, over een heerlijke scherpe salade met peer, shiitake en walnoot in een smaakversnelling naar een tongstrelend Toscaans dessert. Een dessert verrijkt met cantuccini, mascarpone, stroopwafels, doordrenkt met amaretto en verder opgesierd met een heerlijke sinaasappellikeur op het bord. We voerden mooie gesprekken  onder het genot van een heerlijk glas wijn.

Momenten die je dat gevoel van blijdschap geven. Ik sla ze op in mijn hart. Er zijn zoveel momenten in een jaar die gelukkig maken. Mooi om te weten is dat ik deze momenten zelf creëer. Ik ben de maker van mijn eigen geluk. Ik en niemand anders kan besluiten waar ik gelukkig van word.

AfbeeldingIk ben dan ook niet selectief in het verzamelen van mijn geluksmomentjes. Ik neem zoveel mogelijk geluk mee en stop het in mijn hart. Het kan van alles zijn, in contact zijn met anderen, de verbinding die ik voel met mijn partner, het gevoel dat ik iets bereik wat ik eerst eng of moeilijk vond, blij zijn met een klankbord, een mooi cijfer wat mijn kind haalt, het krijgen van een baan, de arm van mijn zoon om me heen en genieten wat de natuur me schenkt.

Ik verzamel ze allemaal in mijn hart, een verzameling van geluk. Hieruit kan ik iets halen als ik het nodig heb of ik kan het weggeven in tijden dat iemand anders dit nodig heeft. En als mijn verzameling geluk leeg raakt dan heb ik genoeg bijzondere mensen om me heen en mooie momenten die het weer zullen vullen. Geluk raakt nooit op, ik weet het altijd weer ergens uit te halen waardoor ik mijn geluk altijd weer kan vinden of schenken.

Ik wens je veel geluk!

Afbeelding

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.