In beweging zijn

AfbeeldingVanmiddag op de fiets vanuit mijn werk bedacht ik me hoe heerlijk het is om in beweging te zijn. De zon deed, weliswaar, flauwtjes haar best om me te verwarmen en zorgde ervoor dat de wereld om me heen er vrolijker uitzag. Hoe anders dan het afgelopen weekend toen ik aan tafel zat en zag hoe grote regendruppels op de tuintafel uiteen spatten en in kleinere eenheden hun weg verder vonden. De bomen die met hun krakende en zwaaiende takken hun imposante aanwezigheid nog meer leken te tonen. Ik zag mensen langsfietsen die het gevecht voerden met de straffe tegenwind die hen terug probeerde te duwen naar de meters die zij net hadden afgelegd. Alles was volop in beweging!

Voor mij is in beweging zijn er niet alleen in fysieke vorm maar dit uit zich ook in ontwikkeling en groei. Vanuit mijn persoonlijke ervaring weet ik dat in beweging zijn enorm helpend kan zijn. Het brengt me weer in contact met mezelf, met mijn innerlijke kracht en m’n levenslust en het geeft me op een directe manier vaak antwoord op mijn vragen.

Afbeelding

Leven is bewegen. Zelf ben ik innerlijk snel bewogen. Mensen, de natuur, situaties, verbondenheid raken me en verwonderen me vaak. Maar ik ken ook het gevoel van bevriezing in bewogenheid. Voor mij is het de kunst om letterlijk en figuurlijk in beweging te blijven, ook als het even spannend wordt. Dan voel ik leven in mijn lijf en ben ik in mijn element. Daarnaast geniet ik er ook van om anderen in beweging te brengen en te laten voelen wat beweging met hen doet. Elke situatie vraagt om beweging, letterlijk of figuurlijk. Of het nu gaat om de mooie momenten in verbondenheid, vriendschap en liefde of om de spannende momenten zoals in conflicten. Alles vraagt om beweging.

Groei kun je niet afdwingen maar je bewust zijn of worden van wat beweging met je doet zorgt al voor groei.

Leef en beweeg, geniet van de ervaring.

Afbeelding

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.