Inspiratie

p1050447Vandaag bezochten we de Sonsbeekmarkt, een fashion & creativitybeurs. De locatie is prachtig en de kraampjes waren gevuld met allerlei bijzondere koopwaar. Van speltpizza’s, die ter plekke werden bereid in een houtoven, tot energetische armbandjes en bijzondere kazen die zelfs roze en groen waren. Ondanks de diversiteit aan producten heerste er ook een gevoel van binding. Een verbondenheid tussen, stuk voor stuk, geïnspireerde mensen.

Afgelopen week studeerde ik af als registermediator en ik bedacht me, zo wandelend door Sonsbeekpark, wat mij geïnspireerd had om naast mijn baan toch ook nog een intensieve studie op te pakken. En specifiek te kiezen voor mediation. Het duurde niet lang of ik had mijn antwoord. Ik hou niet van ruzie en conflicten, ben altijd op zoek naar verenigbare belangen in plaats van tegenstellingen.

Voor mij komt inspiratie ergens vandaan. Is het vanuit interesse of talent of omdat je ineens volstrekt iets anders wilt doen dan wat je altijd al deed? Waarom zijn wij onze praktijk begonnen, zijn we gaan ondernemen? Voor ons is het zelfbeschikking geweest, de vrijheid om te handelen op de manier die goed voelt en bij ons past.

Afbeelding

Het is mooi om te zien dat mensen geïnspireerd kunnen raken door dingen die ze zien, voelen en ervaren. Zo beleefde ik het ook vanmorgen bij het zien van die ondernemers die passievol hun producten aanprezen.

Soms duurt het even voordat je dat ‘verborgen’ talent de ruimte geeft en dan opeens gaat ondernemen, schrijven, een instrument gaat bespelen of gaat schilderen. Maar uiteindelijk krijg je bevestiging dat dit eigenlijk is wat je altijd al had willen en misschien ook wel had moeten doen.

Tijdens de ‘Orange Tour’ van ING, waarbij de oprichtster van Blond Amsterdam de hoofdgast was, kwam naar voren dat slechts 2 van de 150 aanwezigen hun droombaan hadden gevonden. Haar tip naar het gezelschap was dan ook om je hart te volgen en dit met passie te doen, ook al brengt dit soms risico’s met zich mee. Een inspirerende sessie met iemand die, als ondernemer haar naam inmiddels nadrukkelijk heeft gevestigd.

Afbeelding

Inspiratie, een prachtig woord dat uiting geeft aan iets wat zich waarschijnlijk al lang in je gedachten had verstopt.

Door wie of wat wordt jij geïnspireerd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.