Korstjes op de knie

AfbeeldingGisteren bezocht ik de Open Coffee in Velp. Een netwerkbijeenkomst voor ondernemers die graag met anderen spreken over hun passie, hun onderneming, hun kansen en ook hun belemmeringen. Op zo’n ochtend proberen zij elkaar de bal toe te spelen. Hoe treffend zo tijdens het WK Voetbal 2014.

Tijdens 1 van de gesprekken kwam als onderwerp de jeugd van tegenwoordig ter sprake en de vraag werd gesteld; “zie jij nog wel eens een kind met korstjes op z’n knie?” De suggestie werd gewekt dat de jeugd zich nu alleen en uitsluitend vermaakt voor de televisie, met z’n mobiele telefoon of z’n tablet. Dat er een enorme generatiekloof is ontstaan tussen, “ons van vroeger” en de jeugd van tegenwoordig. Soms zelfs zo sterk, als goed en beduidend minder of slecht.

Mijn ervaring is anders. Door de week heen werk ik met veel jonge mensen en dat geeft me enorm veel energie. Natuurlijk zie ik ook de i-phones en tablets “langskomen” maar daarentegen zie en hoor ik ook wat ze allemaal doen en ondernemen, ’s avonds en in het weekend.¬†Jong en “wat ouder” blijken prima samen te gaan.

Afbeelding

Wij hebben dit het afgelopen weekend ook ervaren toen we Dreamfields 2014 bezochten. Een festival met 25.000 bezoekers die heerlijk genoten van het prachtige weer en de opzwepende muziek. Als “jonge” ouderen werden we soms aangesproken door de spontane jeugd die nieuwsgierig was of we op iemand aan het passen waren of voor onszelf waren gekomen. Ons antwoord was helder; “Nee, we zijn niet aan het oppassen maar we vinden het geweldig om hier te genieten van de muziek, de zon en al die swingende mensen om ons heen, of ze nu 18, 27 of 50+ zijn. Hun reactie was dan; “Oh wat gaaf, dat zouden mijn ouders niet doen en wat ontzettend leuk dat jullie dit wel doen. Geniet lekker verder en een fijne dag!”

Afbeelding

De muziek en het genieten met elkaar had iets universeels. Er was totaal geen kloof tussen jong en oud. We waren met elkaar heerlijk in de buitenlucht en zijn trots op onze “korstjes op de knie”. Positief omdat we een prachtige ervaring hebben opgedaan. Deze hadden we niet gehad als we binnen waren gebleven en ons niet hadden gemengd tussen al die vrolijke en enthousiaste jonge mensen die respect toonden naar elkaar en naar die generaties die al iets langer op deze aardbol vertoeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.