Saamhorigheid

P1030959Gisteravond zijn we samen naar de Outdoorbios geweest in mijn geboorteplaats Arnhem in de wijk Presikhaaf. Samen met vele anderen, heerlijk gezeten op een zelf meegenomen tuinstoel, kleed of groot kussen en gekeken naar de film. Zo’n filmavond wordt dan in de zomer georganiseerd in het park, drie zaterdagen achter elkaar en zorgt voor een heerlijke sfeer in de natuur waar mensen genieten van cultuur en het samenzijn.

De zon is net onder gegaan en de warmte hangt nog tussen de bomen. Voor een versnapering en toilet is gezorgd, de prachtige oude stationsrestauratie is in het park geplaatst en doet nu dienst als T-huis en daar kunnen we dus daarvoor terecht.
Het is heerlijk om in de openlucht te genieten van de getoonde film, geen dure geluidsinstallaties, geen luxe stoelen of afgebakende regeltjes. Alles kan, je zet je stoeltje neer en wacht samen met de anderen tot de film begint.

Hoe simpel en heerlijk kan het leven zijn, met z’n allen genieten van een gezellige avond, midden in de natuur. En door dit samen te doen en samen te kijken naar de film ontstaat er een gevoel van saamhorigheid.

fotofilm presikhaafDe saamhorigheid was groot gisteren. Een gevoel van herkenning overvalt mij, dit gevoel heb ik ook de afgelopen week in Nederland mogen ervaren. Alles wat we samen hebben gedeeld deze week, het grote verlies en verdriet door de vliegramp met de MH17. De beelden die te zien waren op de televisie, alle berichten die we hebben ontvangen via alle (social) media, de 1 minuut stilte. De saamhorigheid bleek ook uit het gezamenlijke doel, de slachtoffers terugbrengen naar huis op een respectvolle en waardige manier. Niet eerder heb ik zo gezien en gevoeld dat de gelederen zich zo sloten en men elkaar zo vond in het verdriet wat er heerst.

Met dat gevoel sloot ik de avond gisteren af. Het contrast in saamhorigheid tussen het verdriet en de onmacht van de afgelopen week en het mooie gevoel van gisteravond waar mensen met elkaar een mooie avond hebben beleefd door samen te kijken naar een leuke film.

Saamhorigheid is groot, mooi, geeft kracht en houdt ons allen samen in voor- en tegenspoed.

P1050458Margot Nollet

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.