Verrassing

P1050693Weten dat je op vakantie gaat maar niet waarheen! Is je dat wel eens overkomen? Nou, mij dit weekend dus wel. Om eerlijk te zijn, niet helemaal omdat ik al wist dat het Texel zou worden. Maar goed dan weet je dat het dat mooie eiland is maar je hebt nog geen idee wat je verder te wachten staat. Het was de afgelopen week al wel een paar keer aangeboden om het te verklappen maar ik wilde dat het buiten Texel een echte verrassing zou blijven.

Texel een heerlijke plek, strand, zee en dit weekend ook weer volop zon. De kans om nieuwe dingen te zien, mooie herinneringen op te halen en de mindere te begraven. Zo wachtend op de boot  peins ik me suf waar ik dan toch terecht ga komen. De Schulpengat van de TESO brengt ons in korte tijd over het water en ik krijg te horen dat ik in Oosterend moet zijn. Oosterend, wel eens van gehoord maar totaal geen beeld bij. Het enige dat ik zeker weet is dat er geen Hilton hotel staat. Eerst maar even de plaats zelf in, het lijkt alsof de tijd hier even heeft stilgestaan. Toch maar even vragen aan de lokale postbesteller waar we moeten zijn. Ja, het is het dorp uit, richting Den Burg en dan ergens links.

P1050681We rijden die kant dus maar op en slaan op een gegeven moment rechtsaf. Hopen dat de post in Oosterend allemaal in de juiste brievenbus landt. Na zo’n kleine kilometer op de smallere landweg te hebben gereden zijn we er: Camp Silver.

Waar ben ik? De verrassing is enorm, er doemen 8 Airstreamers op. Amerikaanse zilveren kolossen die gebouwd zijn als (tour)caravans en hier zijn omgebouwd tot prachtige glimmende hotelkamers. Compleet uitgerust met een roestvrijstalen douche, wasbak en toilet die geïmporteerd zijn vanuit het Amerikaanse gevangeniswezen. Onze airstreamer is zelfs extra luxe omdat we er nog een heuse buitensauna bij hebben.

P1050703We worden hartelijk welkom geheten door de eigenaresse die ons wegwijs maakt in onze zilveren pijl en de rest van de accommodatie. Ons triggert het verhaal achter dit project. Als ondernemers zijn we nieuwsgierig naar welke passie deze mensen drijft. Na de nacht heerlijk te hebben geslapen lopen we naar het gebouw waar we het ontbijt kunnen gebruiken. Samen met de andere gasten eten aan een grote tafel, genieten van een scala aan streekproducten. Op tafel diverse ochtendbladen, prachtige beeldende boeken en verhalende tijdschriften maken dit ontbijt tot een feest. Een echt ontspannen start van de dag, onthaasten in het kwadraat.

P1050696Uiteindelijk raken we in gesprek met Nicoline en vragen we naar het verhaal over Camp Silver. De liefde van haar man voor de tijd in Amerika rond John F Kennedy en Marilyn Monroe, haar passie voor het naar de zin maken van haar gasten in combinatie met het verzorgen en trainen van kwetsbare paarden maken dat Camp Silver dat is wat het is. Prachtig om te horen hoe deze mensen te werk zijn gegaan, tegenslagen hebben overwonnen en hun successen vieren.

 

 

P1050734Als je er eens tussenuit wilt, je houdt van het mooie Texel en echt wilt onthaasten dan is dit echt een super plek! Ik laat m’n stress hier achter, pak mijn mooie herinneringen in en geniet na van de leuke verrassing. Wanneer ben jij voor het laatst verrast?

 

P1050706

Marcel Hondeveld
www.campsilver.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.