Vriendschap …

voeten strandVriendschap……

Vanmorgen werd ik wakker en genoot wederom van het mooiste moment van de dag, aan de zee die rustig kabbelt, golven die op de stenen breken, wat een heerlijk geluid. De zon die probeert terrein te winnen en de mensen die langzaam op gang komen om deze zonnige dag te beginnen.

Van dit alles zat ik te genieten toen mijn gedachten gingen naar deze week. We vieren met vier vriendinnen onze vriendschap van 35 jaar op Fuerteventura.
Het lijkt allemaal zo gewoon en vanzelfsprekend vriendschap, maar dat is het natuurlijk niet.

friends foreverWat is nu eigenlijk vriendschap:
Vriendschap is een nauwe, verbindende relatie of verhouding tussen twee of meerdere mensen waarbij het geslacht, de afkomst, de maatschappelijke status of religie geen rol speelt.
Maar wát zegt dat nu eigenlijk?

koffiedrinkenVriendschap is belangrijk in je leven, iedereen heeft ergens wel minstens 1 goede vriend of vriendin waar je goed mee kunt praten, of waar je juist helemaal niets tegen hoeft te zeggen om al begrepen te worden. Iemand die er altijd voor je is, of je nu gezellig, chagrijnig of boos bent, degene waar je altijd op kunt terugvallen. Vriendschap is onmisbaar…..

Met vriendschap heb je altijd mensen in je omgeving die je begrijpen en steun kunnen geven als dat nodig mocht zijn. Of andersom dat jij een luisterend oor kunt zijn. Je kunt vriendschap hebben met een collega, broer, zus, nicht, vriend of vriendin, buurvrouw of met iemand van de sportvereniging, alle varianten zijn mogelijk.

shoppenEr zijn ook nog eens allerlei soorten vriendschap, met sommige kun je tot diep in de nacht praten over het leven, met een ander maak je lange wandelingen, met weer een ander ben je sportief bezig of loop je alle steden af om te winkelen.

Vriendschap maakt mijn leven makkelijker, rijker en socialer. Samen genieten, steunen en gesteund worden. Weten dat je nooit voor een gesloten deur zult staan. Kortom vriendschap is kostbaar, onvervangbaar en heb je nodig ……

Fijne dag en koester je vriendschappen

Margot

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.