Bestemming onbekend

pasta

Eindelijk is het dan zover en reizen we morgen af naar een, voor ons nog onbekende bestemming. Ja, voor ons is de vakantie nu ook aangebroken en gaan we een wens in vervulling laten gaan. Het grootste deel van Nederland is terug van vakantie en al weer aan het werk of naar school maar wij hebben het nog tegoed. Het is een hectisch jaar geweest waarin er soms moeilijke beslissingen genomen moesten worden. Nu dan even los van alle beslommeringen en op zoek naar volledige ontspanning en een stukje herstel.

puglia-map-275x320-257x300

Het wordt opnieuw Italia maar we dalen nu af naar de hak van de laars. De Regio Puglia. Naar men zegt nog niet zo toeristisch en prachtig authentiek. Nieuwsgierig maakt het ons en we zien er erg naar uit. Zo zelfs dat we onze nieuwsgierigheid nauwelijks kunnen bedwingen. We zoeken naarstig naar informatie en mooie plaatjes op Google. Ik verdiep me in de heerlijke wijnen die in de Salento streek te vinden zijn. Nu is verdiepen misschien iets te zacht uitgedrukt, ik proef de laatste weken er al een aantal die ik bij Ciro, de Italiaan,  in Nederland heb gekocht. Ze zijn tongstrelend en mijn smaakpapillen worden er door verwend. In deze tijd is het best bijzonder om naar dit prachtige land af te reizen gezien de recente aardbevingen in Midden Italia. Wat een verdriet en wat een schade heerst daar. We hopen dat het land haar kracht hervindt en opnieuw de energie heeft om de prachtige plaatsen weer op te bouwen. Gelukkig is het de regio waar wij vertoeven bespaard gebleven.

trulli

We lezen over de mooie witte, uitgestrekte stranden, de rotsachtige kusten, Lecce ook wel het zuidelijke Florence genoemd. De witte huisjes met hun grijze daken, de Trulli. Maar ook over de lokale bevolking met hun zuidelijke karakter en de heerlijke streekproducten. Heerlijk om te weten dat we dit alles gaan ontdekken als we in de Fiat 500 door deze prachtige provincie gaan toeren.

donferrante1

We zullen gaan ervaren of het mogelijk is om alles wat we willen zien, proeven en bezoeken in deze week lukt of dat we er zo door geraakt worden dat we nogmaals terug willen keren naar deze prachtige streek.

A presto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.