Een bijzondere verjaardag …

Vandaag 29 januari is het jouw verjaardag. Wat had ik graag vandaag naar je toe willen gaan en samen met je een taartje gegeten. Op jouw speciale dag, de dag dat je weer een jaar ouder zou zijn geworden. Dat ik een paar dagen van te voren al druk voor je was geweest met het bedenken van een mooi cadeau omdat ik graag iets speciaals aan je zou willen geven. Waarschijnlijk had je alles al  zodat de keuze dus erg beperkt zou zijn geweest. Dat ik graag samen met jou terug gehad gekeken op jouw leven en dat ik de verhalen over je jeugd mocht horen. Hoe je jouw moeder altijd plaagde en hoe je samen met je broers kattenkwaad uithaalde. Wat voor een mooie reizen je allemaal met ma hebt gemaakt en hoe je hebt genoten van ons gezin. Je blij was met onze geboortes, hoe we van kind volwassen werden, hoe trots je was als wij onze diploma’s haalden.  Hoe je daarna weer genoot van je kleinkinderen en jij dus opa werd.

Helaas pa, je mocht maar 36 jaar mogen worden en hebt vele dingen niet mee mogen maken. We hebben nooit met jou over onze problemen in ons leven kunnen praten en we hebben je nooit mogen voorstellen aan onze partners en kinderen. We hebben er alleen van gedroomd en ons er een voorstelling van gemaakt. Wanneer jij er nog wel was geweest hoe het er dan had uitgezien. Ik kan het me helemaal voorstellen dat je net zo had genoten van die kleine koters en hoe trots je op hun zou zijn geweest, zoals je ook zo trots was op ons.

Vandaag voel ik me wederom weer heel dicht bij je en heb ik de behoefte om toch even bij je te zijn. Zoals ik ook gedaan zou hebben als je nog wel in ons midden was geweest. Pa we hebben niet veel van elkaar mogen genieten, jouw leven was te kort, maar ik heb je ondanks het grote gemis altijd heel dicht bij mij gevoeld en dat vind ik fijn.

Ik kom zo jouw plekje weer mooi maken en versieren met een mooi bloemetje. Want dat verdien je zo als mijn grote voorbeeld en lieve papa die vandaag 87 zou zijn geworden, we denken aan je pa tot zo…….

Liefs Margot

Geniet van elkaar en van de mooie momenten die je samen hebt of kunt hebben …..
Avvenire Coaching en Mediation Westervoort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.