Zonne-energie…

Hij is er weer de zon, de dagen zijn langer en we gaan naar buiten. We kopen plantjes voor in de tuin, de tegels worden schoongepoetst, de tuinmeubelen worden buiten in de tuin of op het balkon gezet. Vogels fluiten hun lied, de vlinders zijn aan het fladderen in de tuin, de knoppen zitten in de bomen en struiken en laten uiteindelijk hun mooie bloemen zien. Stamppotten verdwijnen uit de keuken en de salades en barbecue nemen het over.

We ontmoeten elkaar buiten en spreken de buren weer als we bezig zijn in de tuin. Racefietsen worden uit het vet gehaald en de motoren ronken op de dijken en snelwegen. We trekken weer massaal naar het strand als er een mooie dag voorspeld wordt en staan uren in de file, op zoek naar de zee, het zand en die ene vrije plek op het terras van het strandpaviljoen.

Ook de folders die we ontvangen ogen vrolijk en nodigen ons uit om buiten bezig te gaan met van alles. Tijdschriften staan bol met foto’s en teksten over tuinmeubelen, salades en activiteiten in de buitenlucht.

We pakken misschien wat vaker de fiets om erop uit te gaan en, als we het kunnen, rijden we met het dakje open. De deuren van ons huis worden opengezet en we krijgen zin om dingen aan te pakken, ons huis te poetsen of schilderen, we laten de winter achter ons en voelen meer dan ooit de behoefte om elke zonnestraal te pakken. Vitamines komen niet meer uit een potje maar nemen we automatisch op  door het vele buiten zijn.
Iedereen is in een andere stemming , we delen het heerlijke gevoel van het mooie weer, de terrasjes raken weer vol, de ijssalon en de attractieparken openen hun deuren, we gaan massaal naar buiten. Het is heerlijk de zon, de buitenactiviteiten alles wat ons humeur altijd zo goed doet. We genieten er allemaal intens van, het geeft energie en het nodige levensgeluk. Hij is gratis en voor iedereen, die heerlijke zon.

Pak jij ook je nodige zonnestraaltjes …….?

Margot Nollet

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.