De laatste warme zonnestraaltjes …..

Heerlijk weer zo’n dag dat je nog even kunt genieten van de tuin of het balkon. De barbecue kan nog een keer aan en we gaan nog even die laatste warme zonnestraaltjes meepikken.

Nog niet hebben alle planten hun bloemen verloren en ook de meeste bomen hebben hun bladeren nog echter zijn ze al wel aan het verkleuren. Je hoort de mensen opnieuw rommelen in hun tuin, hun tuinset was al opgeborgen. Maar het kan nog even, heerlijk op een terrasje zitten met een drankje en/of een lunch. Nog een strandwandeling maken zonder dat je wordt gezandstraald.

Laten we nog even genieten van deze mooie dagen. We kunnen straks weer lang genoeg binnen zitten bij de centrale verwarming of met de haard aan. De kaarsjes en waxinelichtjes weer ontsteken en binnen blijven, de hele dag.
De stamppotten op tafel, de pepernoten in een schaaltje, de winterjassen weer uit de kast en de handschoenen en shawls in opperste paraatheid.

Maar nu nog even niet! We krijgen nog een paar heerlijke dagen en laten “binnen” nog even voor wat het is en trekken met z’n allen massaal naar buiten. Bezoeken een leuk festival of gaan naar een andere leuke buitenactiviteit. We koesteren nog even het zonnetje. hij zal straks aan kracht inboeten zodat we ons er niet meer aan kunnen verwarmen. Dan zit er niet anders op dan een verre reis om de zon te zien en te voelen.

Geniet allemaal nog even van, misschien wel, de laatste warme zonnestraaltjes van dit jaar.
Margot Nollet – Avvenire Coaching en Mediation Westervoort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.