Rots in de branding …..

Rots in de branding.

Het is zo makkelijk gezegd, hij of zij is mijn rots in de branding. Maar wat betekent dat nu eigenlijk. Als we het woordenboek daarop naslaan staat er; hij of zij is mijn steun en toeverlaat.

Ik spreek in de blog gemakshalve even over hij, maar het kan natuurlijk ook een zij zijn.
Voordat ik aan deze blog begin gaan de radertjes in mijn koppie al hard aan het werk. Wie heb ik in gedachten als ik denk aan mijn steun en toeverlaat? Ik mag me gelukkig prijzen dat ik heel veel lieve mensen om mij heen heb en dat ik met meerderen toch ook wel de moeilijke dingen van het leven deel. Of dat ik, als het nodig is, veel hulp van mensen ervaar zonder dat ik erom vraag. Ik hoop dat iedereen in zijn leven een rots in de branding kent, maar we weten ook dat dat een utopie is en dat er ook heel veel eenzame mensen zijn die dat niet mogen ervaren. Dus het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Maar als die steun en toeverlaat er wel is wat betekent dat dan?

Bij wie mag je altijd uithuilen, wie geeft je wijze raad als je moeilijke beslissingen moet nemen, is er altijd voor je of het nu dag of nacht is, neemt je zoals je bent en laat je niet vallen als je eens boos of chagrijnig bent? Wie raapt je weer op als je toch een verkeerde beslissing hebt genomen, is je steun en toeverlaat, je vriend en kameraad, kun je grenzeloos vertrouwen, kun je mee lachen en huilen, deelt je vreugde en verdriet. Geeft je het gevoel dat je er mag zijn, en heeft vertrouwen in jouw kunnen. Kortom laat je nooit vallen. Het kan iedereen zijn in je leven, je vader of moeder, je broer of zus, je tante of oom, je vriendin of je vriend enz enz.

Het is toch wel erg bijzonder dat iemand met deze eigenschappen er is voor jou. Misschien vinden we het eigenlijk ook wel normaal dat we zo iemand om ons heen hebben, maar dat is het natuurlijk niet. Het kan zijn dat je zelf ook iemands rots in de branding bent, meestal weten we dat dan ook. Ik zeg voor mezelf laat ik het soms ook wat meer waarderen en koesteren, want het hebben ervan maakt het leven een stuk aangenamer en makkelijker en het mogen zijn ervan maakt je leven een stuk rijker. Deze blog is een kleine ode aan alle rotsen in de branding ?

Aan wie denk jij nu na het lezen van deze blog…..

Margot Nollet – Avvenire Coaching en Mediation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.