Een bijzonder dagje Amsterdam…..

Van de week kregen we kaarten om naar Pan in Amsterdam te gaan. Art of Pan Antiek en Design in Amsterdam. Vele kunstenaars, antiekhandelaren en galeriehouders stonden daar met hun verzameling.

Geboeid werd ik door al dat moois, de kunst die ik steeds meer begin te waarderen en de mensen die met zoveel passie en lef datgene wisten neer te zetten en uit te dragen wat door inspiratie was ingegeven. Er was zoveel te zien op de beurs en natuurlijk ook zoveel mensen van alle leeftijden, rangen en standen.

Prachtige sfeer hing er en dat alles tezamen maakte het een bijzondere beleving. Het meest werd ik geraakt door de oude bezoekers die daar rond liepen of in rolstoel gereden werden langs de stands. Ze waren in grote getale aanwezig, de oudere generatie die nog op zoek waren om een mooi stukje kunst aan hun verzameling te kunnen toevoegen of degene met gewoon een enorme interesse hiervoor. Wat had ik daar graag niet alleen met mijn partner maar ook met mijn vader gelopen. Degene die mij de voorliefde voor kunst heeft meegegeven. Dat hij mij zou meenemen in zijn beleving van de kunst, om vervolgens daar samen van te genieten. Helaas dat heb ik nooit met hem mogen doen, omdat hij op jonge leeftijd is overleden, maar ik ben wel enorm dankbaar dat ik mijn voorliefde voor kunst van hem heb meegekregen.

Na alles bekeken te hebben wachtte ons nog een andere beleving.
We mochten nog een keer genieten van kunst maar dan op het een heel ander terrein. We waren uitgenodigd om Japans te eten bij Okura. Wat een beleving, een prachtige ambiance, mooi uitziende gerechten, van elke hap die je nam kon je alleen maar genieten omdat alles zo puur was en daardoor een ware smaaksensatie teweeg bracht. Echt een genot om daar te mogen eten, tijdens het eten van al de mooie gerechten werden waardevolle en open gesprekken gevoerd. Wij hebben ons mooie dagje Amsterdam er helaas weer op zitten en kijken al weer uit naar de volgende. Wat een waanzinnige stad is het toch….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.