De Kerstgroet …

De kerstgroet ……

Fijne kerstdagen, dat is wat we elkaar allemaal wensen. Bij de winkel als we de boodschappen hebben betaald, als we onze laatste dag voor de kerst hebben gewerkt. De bezorgers van de folders en de krant brengen de groet met een klein kaartje en we geven ze een centje mee.

Maar waar zijn de kerstkaarten gebleven die we stuurden naar buren, familie en vrienden? In grote getale vielen ze in de brievenbus. Hele slingers werden er van gemaakt aan de muur. Zoals ook al bij de reclame van Post NL werd getoond, de echte fysieke kaart verdwijnt langzamerhand uit onze huiskamer en komt nog maar mondjesmaat door de brievenbus.
Hoe leuk en gezellig is het toch om een groet per post te ontvangen? De echte kaart is vervangen door app-jes, berichtjes op Facebook of Instagram of video’s. De echte kerstkaart is verbannen. De kerstzegels zijn er nog wel, zelfs dit jaar met een cadeautje erbij als je meerdere velletjes afneemt. Juist ook voor de eenzame mensen onder ons is een kerstkaart zo fijn en welkom.

Hopelijk komt hij toch straks weer wat meer in ons vizier omdat we er mijns inziens allen toch ook wel stiekem een beetje blij van worden. Een handgeschreven kaart, een mooi geschreven brief of een gezellige verjaardagskaart. De Hollandse kneuterigheid van warme chocolademelk met slagroom bij de haard met gezellig een aantal kaarten op de kast of aan de muur gaat het vast weer winnen van de wensen per app of Facebook.

Van mij mogen we terug naar de pen en het papier……
Fijne dagen allemaal, met of zonder de groet van de kerstkaarten.

Margot Nollet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.