Wandelen……

Zondag weer een flink stuk gewandeld. Het zonnetje scheen volop, de temperatuur was heerlijk en de route net als elke week een ontdekkingsreis van de mooiste plekken waar we al wandelend terecht komen. Het is zo gewoon dat je regelmatig mensen ziet wandelen en het lijkt ook net of er steeds meer mensen aan het wandelen zijn. Hele hordes mensen zijn er wekelijks te vinden in het bos/ op straat, of als men liever georganiseerd wandelt nemen mensen deel aan een wandeltocht.

Ikzelf ben inmiddels al aan mijn derde paar wandelschoenen bezig dus dat geeft wel aan dat ik het met veel plezier doe. Met wandelen zie je de wereld met hele andere ogen dan op de fiets of in de auto. Je ontdekt veel eerder bijzondere plekken, gebouwen of ander moois, waardoor ik in ieder geval uitgenodigd wordt om dat vast te leggen met de camera. Het is prachtig tijdens de lente in de natuur, je ziet de schaapjes al in de wei, de knoppen in de bomen staan op springen om hun blaadjes te laten zien en het kabbelende water schittert als nooit te voren in de zon.

Heerlijk om op pad te gaan met een stel mensen, het wandelt gezelliger en makkelijker als je het samen doet. Alleen is ook fijn, maar samen kun je je ervaringen van hetgeen je tegenkomt direct delen. Wat me opvalt is dat er vaak tijdens de wandeling de mooiste gesprekken ontstaan, je loopt immers naast elkaar en dat maakt dat je elkaar niet aankijkt tijdens de wandeling wat misschien makkelijker praat.

Vroeger vond ik het altijd saai en echt iets voor oude mensen, dat ben ik natuurlijk inmiddels ook ? maar het heeft me echt te pakken gekregen. Inmiddels veel mooie tochten gemaakt die me ook schitterende foto’s hebben opgeleverd. Ik was even aan het uitzoeken waar wandelen zoal goed voor is. Buiten het leeg maken van je koppie en voor je dagelijkse beweging, zijn er vele pluspunten te benoemen. Het is gezond voor: Spieren en botten, hart longen en bloedvaten , tegen overgewicht en diabetes, helpt bij stress, kortom wandelen het is zo gek en oubollig nog niet.

Ik hoop nog vele kilometers te kunnen maken en een aantal schoenen te verslijten. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke bezigheid, trek “de stoute” schoenen eens aan en laat je verrassen door al het moois er buiten te ontdekken is……

Margot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.